maandag 15 augustus 2016

Schilde Kerk langs Antitankkanaal 8Km

Schilde kerk ....dat is niet moeilijk te vinden ..... maar ben er eigenlijk nog nooit geweest. Op het kerkplein aangekomen een plekje in de schaduw gezocht en de wandelschoenen aangetrokken.

Het is een lekker warme dag en een feestdag.

Ik vertrek langs een vrij drukke weg maar kom al snel in een bosrijk gebied om daarna op het Antitankkanaal te botsen. Ik heb een aantal weken terug in 's Gravenwezel een leuk stuk langs dit historisch kanaal gedaan. Vandaag hoop ik dezelfde leuke ervaring mee te maken.

Dit blijkt snel anders dit stuk is blijkbaar erg bekend bij de mensen uit het Antwerpse want je hoort hun uitbundig gepraat overal.

Maar wat me nog meer stoort zijn de fietsers; niet zozeer de recreatieve fietsers maar wel de semi amateur wielertoeristen zij razen 2 of 3 naast elkaar over de weg alsof die van hun is kind en dier worden weggesleurd en ook ik ga de wegkant op als er zo een bende ongeregeld voorbij komt.
Mijn wandelroute verlaat het toeristisch stuk en de rust en stilte keren weer. Aan het fort van Oelegem vind je bovenstaande brugje PL-30 de enige oergebleven noodbrug over het hele kanaal.

Ik zet mijn tocht verder richting Kerk van Schilde en ik kom moe maar toch voldaan aan.

Hieronder de GPX met voor de verandering een werkende route en ook een spoor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts