donderdag 10 augustus 2023

17 - Mariekerke - In het land van stille waters


 In het Wandelboek Antwerpen staan nog 2 wandelingen open ééntje is deze dus omdat je er 2 keer een oversteek van De Schelde moet doen. En Maart/April vaart deze niet in de week. De andere die nu nog open staat is Geel met een 20 km zal deze voor een keer zijn dat ik er klaar voor ben of gewoon blijven openstaan.

Maar aan deze wandeling ben ik begonnen omdat ik eergisteren een telefoon kreeg van een vriend die zij het wordt mooi weer misschien wel de moment om iets samen te dan. Hij is een persoon die van water houdt en ook van getijden dus 2 keer een oversteek van De Schelde zij hem zeker wat.

Dus wij op weg naar Mariekerke (Bornem) links en rechts zien we al voorbereidingen voor de dodentocht van dit weekend. En op weg naar het startpunt de 'Kerk' en meteen de eerste oversteek komen we een waterpomp en het beeld van een visser tegen.
En achter de kerk vind je het poton om De Schelde over te steken. Opmerkelijk is dat mijn vriend me wist te vertellen dat deze overzetten overal in Vlaanderen gratis zijn en in Nederland waar er meer zijn dan in ons klein landje deze steeds betalend zijn.


Eens aan de overzijde moeten we rechts af en meteen lopen we tegen een hek aan. Wat blijkt omwille van werken is het pad afgesloten. Dat betekend ook meteen omlopen weg van de route. Beetje een domper 15 km is normaal al redelijk goed voor mij maar nu komen er kms bij. Als we terug aanpikken op de route zegt mijn gps 3.8 km.

Maar betekend ook wel weer meer natuur en de natuur is hier prachtig. Ik had de woorden 'het zou mij sterk verwonderen dat we vandaag geen reigers te zien krijgen' of we konden toch zeker 2 a 3 prachtexemplaren bewonderen.
Je loopt door polder/overstroming gebied en daar zie je ook dan restanten van hier een tamelijk goed behouden doorgang. Welke bij overstroming werden afgesloten met balken.


En dan een zeer opmerkelijke en mooie plant. Ik vroeg mijn vriend welke ook wel wat kennis heeft van planten enig idee wat dit is ? Nog nooit gezien was het antwoord. Bij het raadplegen van Seek blijkt dit de Moesdistel te zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Moesdistel


 En deze kon ik niet laten om te delen met jullie. Als jullie me morgen zoeken ...ik zit in het weekendstraatje !


Herdenkkingskruis voor het neerstorten van een bommenwerper.


En dan is nostalgie aan de beurt op onze tocht richtig Weert.En dan aan de Kerk van Weert gaan we richting De Schelde om dan weer af te zakken naar Mariekerke.

En op die manier komen we dan terug bij de auto aan waar de GPS aftickt op 19.7 km. Voor mij dus een well done zeker als ik zie dat ik pas vanaf de kerk mijn gps gestart ben hebben we eigenlijk eentocht van 20 km achter de rug. Waar mijn standaard eerder 12 à 14 km is mag ik op deze wel fier zijn.

Het aangenaam gezelschap maakte ook wel veel goed hoor motiveert ook min of meer.

En zoals steeds de GPX voor deze tocht vind je hieronder.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts