dinsdag 21 augustus 2018

09 - Retie - Naar de bron van de Kleine Nete - 12 Km

Bewolkt maar warm en heerlijk weer om te wandelen dus de wandelschoenen aan en richting Retie.
We gaan van start aan het provinciaal domein 'Prinsenpark'.

Aan de plaatselijke vijver staat deze leuke bank. En pauzeer hier even om naar de vogels op de vijver te kijken. Als ik er was heb ik een 'Zilverreiger' en een prachtexemplaar van een 'Blauwe reiger' kunnen bewonderen. Natuurlijk heb ik hier geen foto's van want ik ben niet uitgerust om deze dieren op de gevoelige plaat vast te leggen.

De Geodreef van de kempen met de oostlijke boord steen. Nu niet meer in gebruik maar in het verleden was dit het referentie punt in de kempen voor alle geografise toepassingen.
In dedreef meteen een eerste maar zeker ook niet het laatste kappeltje.


De witte molen die een beetje links op je pad ligt.


Onderstaande brengt leuke herinneringen met zich mee ik weet nog dat die in mijn jeugdjaren op de 'Burchtse Weel' ook stonden en op een avond zijn we die gaan plukken en mijn Moeder heeft die dan in een vaas gezet natuurlijk zonder water om te drogen. Nu als Dulpoezen drogen dan barsten die open en verspreiden die hun zaadjes. Dat is er dus na een aantal nachten later dus ook gebeurd en de hoek waar deze stonden zag er dus totaal niet uit.En het lijkt bijna wel of ik van het ene naar het andere kapeltje rijd.
Hoe deze boom nog overeind blijft men snapt het niet hij is nagenoeg totaal hol van binnen.
En bovenstaande kan ik zeggen is een mooie afsluiter van deze tocht.

GPX file hieronder.

Retie Naar de bron van de Klein NeteGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts