dinsdag 16 november 2021

01 - Donkmeer - 5 km

 

 

Het is weeral even geleden, sedert mijn laatste vakantie maar vandaag dan toch maar de wandelschoenen aangetrokken. Kort tochtje 5 Km en niet zo ver uit de buurt op een plaats waar het in de zomer immens druk is en vermits ik geen fan van drukte ben nu de ideale moment om te gaan wandelen Overmere Donk.

De turfsteker want de Donk is een vroegere turfput. Dit mooie beeld staat aan de populairste kant van de Donk. En hij is de eerste persoon die ik tegenkom.

En hiermee is dus de toon gezet; het wordt een mooie natuur wandeling.Tijd voor een mossel uit de donk ? En deze is erg groot bijna zo groot als mijn handpalm.


En dit is zo lang gelden voor mij ...een paar zwarte zwanen in alle rust vlakbij de waterkant.Deze foto is niet van de beste kwaliteit en dat komt omdat hij heel erg is ingezoomd omwille dat deze paddestoellen de keuze hebben gemaakt om hoog in de boom te gaan groeien.
Wonderlijk is de natuur. De boom vernield door de natuur en meteen aan de binnenkant nieuw leven in de vorm van een paddestoel.


En wees er maar zeker van dat ik reigers heb gezien. En ja die grote spierwitte toerist was er ook :-)En natuurlijk is het er het seizoen voor meerder foto's van paddestoellen en zwammen. Maar plots kwam ik dit tegen en vroeg mij af wat is dit voor iets dat heb ik nog nooit gezien. Goed dat het er bij stond .... Maar dit is een 'kunstwerk' of moet ik dit nu met een grote K schrijven ?En dan een rondgang rond de "Eendekooi" en ik moet zeggen dit is de mooiste eendekooi die ik reeds gezien heb. Chapeau vppr de VZW Durme welke deze gerealiseerd hebben.

Wat de aalscholvers betreft die heeft zijn aanwezigheid op het meer reeds vertoond.Het kooihuisje en wat er overblijft van de Bakenboom. Evenals de eendekooi is dit een mooie replica van wat het ooit is geweest en de afbeelding in de boom is voor mij dan wel weer Kunst.


Door het dorpje dan weer richting auto en daarmee zit deze kleine maar toch mooie tocht er weer op. Na de Corona vervuiling had ik dit echt wel nodig om terug te kunnen genieten.

Hieronder de GPX


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts