woensdag 23 februari 2022

05-Heisterberg - Wandelen langs de rivier de Soor

 

 

Eindelijk 4 dagen hier en ik heb mijn eerste mooie wandeling kunnen maken; eerst waren de bossen gesloten omw van Storm Eunice en dan kwam Franklin kijken. De voorbije dagen was het weer bar slecht en heb ik wat rond gewandeld in Eupen zelf.

Maar vandaag was het dus zover mooi weer en 6 km van Eupen ligt de startplaats voor de wandeling dus rond 8.30 was ik reeds ter plaatse om van start te gaan. Koud, er ligt zelfs ijs maar de zon komt reeds op.


Dat de zon er is zie je op bovenstaande foto toch heb ik sjaal en handschoenen aan want de temperatuur is rond de 1°C. Maar zie die prachtige hemel achter de bomen en de zon die je dan ook op warmt dit doet echt deugd.

En voor mij is dit de meest mooie foto die ik vandaag heb gemaakt. De bomen de zon en de dauw die opstijgt uit het bos om plaats te maken voor de warmte van de zon en dan op de achter grond het riviertje. Jammer dat er geen geluid bij zit want dit is een heel mooi moment.

Zoals vaak zegt een foto veel maar ook weer niet alles de mooiste beelden beleef je en zitten in je hoofd die zijn moeilijk te exporteren.
Het riviertje dat snel stroomt en daardoor behoorlijk wat lawaai maakt maar zo een mooi lawaai.Moet ik er nog bij vermelden dat dit een natuurgebied is ? Je ademt hier natuur.

Normaal ben ik geen fan van verharden wegen en paden door een bos en vallen die wandelingen behoorlijk tegen. Dat kan je hier duidelijk niet zeggen de wandeling is erg mooi en dus ook heel erg toegankelijk.
En langs alle kanten stromen de kleinere stroompjes water (op het platteland zou je zeggen beekjes) naar het riviertje toe het is vaak een lust voor het oog hoe dit water naar beneden komt gedonderd.


Bij deze dode boom staat dan dit info bord en om eerlijk te zijn vind ik deze boom ook niet één van de meest mooie dode bomen. Maar dat ze een meerwaarde zijn voor het bos dat is een feit. En ik denk dat ze in mijn foto's op dit blog meer dan eens aan bod komen soms zijn het echt pareltjes.


Een zelf made kappeltje je ziet duidelijk dat dit echt ter plaatse is gemaakt met wat er gevonden is ter plaatse. Ontroerend mooi en benieuwd welk verhaal hier achter zit. Ik zie dat er in een foto ligt van een jongeman.... Weer een verloren ziel dus....


Vlak boven de kapel van hierboven zien we dit pracht exemplaar van een zwam die zijn opwacht maakt op de boom.Ook hier graven ze dus grachten al zien die er een beetje anders uit dan bij ons.


En dit is de eerste keer dat ik dit zie en op foto zet. Vast verklaar je me gek hutten genoeg in de Ardennen maar dit is een Campeerplek in het bos. Hier kan je dus met je tent 1 nacht je bivak opslaan dat ze druk bezocht si zien we aan de kampvuurtjes en aan de zwarte beschrijving van de wanden van de hut. Was ik maar 30 jaar jonger !


Willen ze hier mee zeggen nee je mag niet terug naar je auto ? Hij is niet de enoige meeste bomen zijn geruimd maar op je weg zie je voldoende slachtoffers van de voorbije stormen.

Met onderstaande GPX kan je dus zelf deze wandelig gaan doen wat best wel een aanrader is.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts