donderdag 9 mei 2024

2-Bellebroekwegel - 6.5 Km


 Ze voorspellen een heerlijke Lentedag deze Feestdag. Maar als ik vertrek is hij erg mistig en bewolkt ook al is het dan reeds rond 9u.

We starten aan de kerk van Denderbelle dit is een vrij oude kerk maar jammer genoeg is ze ook op deze Feestdag dus gesloten en geen gelegenheid om even binnen te gaan kijken.


Eens het dorpje achter ons ligt kom ik deze 3 vrolijke dames tegen ééntje is zelfs erg opdringerig en zoals het dames betaamt gaan ze gewillig op de foto. Pracht dieren zijn het.Deze foto is genomen van op de eerste zitbank die je tegen komt. Zoals reeds gezegd was het tamelijk mistig en ik heb daar ongeveer een half uurtje in de stilte met de muziek van de vogels gezeten. Prachtig om e zien hoe het landschap ontwaakt de zon haar kop opsteekt en de mist verdrijft dit wordt inderdaad een mooie dag.


Hé makker je hebt het zelf al gezegd het is "Feestdag" laat mij dan ook lekker uitslapen ! Ik heb geen tijd voor je foto gedoe. Ga gewoon verder !


De volgende foto is genomen van op de spoorwegbrug over de Dender in Oudegem. Dit is VPK of beter bekend als de 'Papierfabriek van Oudergem. Ik weet niet hoe lang deze al bestaat maar ik weet al van haar bestaan sinds ik kleine jongen was.


Het is misschien niet super goed te zien maar als ik het drukke wandel/fietspad af ga spot ik in een weide langs de Dender deze Blauwe Reiger die ook van de eerste zon zit te genieten.


Gijzegem vanaf de sluis van Denderbelle.De Dender ter hoogte van de sluis aand de deuren van de sluis is te zien dat de Dender hier behoorlijk wat kracht heeft.Heel mooi initatief om de huiszwaluw een verblijf te geven. Jammer dat deze vogelsoort nu beschermd is. Ik kan mij herhinneren dat ik als kleine jongen honderden van deze vogel kon waarnemen ze zaten over al en niet alleen de huiszwaluw ook zijn soortgenoten.Langs de andere kant van de Dender vinden we dan het oude 'Veerhuis' wat eiegenlijk mooi intact is gebleven.
En dan gaan we terug naar onze vertrekplaats en daar doe ik ook nog een rondje.


Op nummer drie vinden we het geboortehuis of toch de plaats van 'Herman Uyttersprot'.Het gemeentehuis mooi gerestaureerd en terug in gebruik genomen beetje jammer dat er vlak voor parkeerplaatsen zijn voorzien op die manier kan je het niet 100% mooi in beeld krijgen.

En zoals steeds bezorg ik jullie hier onder de GPX van deze wandeling.
Welke zeker een aanrader is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts