donderdag 20 april 2017

05 - 's Gravenwezel - Wandeling door de parel der voorkempen - 13 Km
We gaan niet zo ver weg deze keer 3 dorpen verder belanden we in Schilde. Ik heb hier al eens het Kastelenpad gewandeld dus een deel van de wandeling ken ik al maar deze is net iets anders en loopt ook niet compleet hetzelfde traject.

We starten aan de kerk van 's Gravenwezel en steken meteen de drukke baan over om ons te begeven in een oord van stilte.

Op heel deze wandeling kom je behoorlijk wat indrukwekkende bouwwerken tegen en dit zowel nieuw als gerenoveerd of oud.

We starten meteen met een oud gerenoveerd landhuis/kasteel; Het Gravenhof.

Voor mij een tikje te goed gerenoveerd het lijkt me te nieuw.
We wandelen door en we komen aan het Antitankkanaal dat voor WOII is aangelegd en nog voor we deze bunker bereiken steken we deze al over en we zetten onze tocht verder en regelmatig kom je een aantal mooie bomen tegen. Onderstaande is in mijn ogen een pronkstuk.

En zoals verwacht komen we weer het antitank kanaal tegen en ik moet zeggen nu oogt het water gewoon vies met zijn roestbruine kleur. Vorige keer toen ik hier was was dit een zee van groen van de Algen die op het water lagen en dat was gewoon prachtig.

Als ik vorige keer al spijt had dat we te vroeg afsloegen om de bunker eens naderbij te bekijken wordt nu mijn wens wel heel erg vervuld.


En dan gaan we op weg naar het sluitstuk van deze wandeling het laatste kasteel 'Het Groot Kasteel'.

En deze kleine vrienden heb ik al meermaals zien weg springen gewoonlijk te snel om een foto te nemen.Deze keer is het gelukt al was er van scherpstellen geen sprake.

En dan aan onderstaande kapel draaien we het pad op recht naar het Kasteel.


De Duiventoren.En de latere aanbouw.

En dan is het voor mij eigenlijk tijd om de foto van de dag te maken persoonlijk ben ik behoorlijk blij met de onderstaande.


GPX File

s gravenwezel
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts