woensdag 8 december 2021

12 - Turnhouts Vennengebied - Hoge heide wandeling 9 km

 

Ik moest vandaag in het ziekenhuis in Turnhout zijn om iets op te halen en ik dacht vermits ik toch al verplaats die richting uit laat me daar een wandeling doen. Ik weet dat er een Vennengebied is maar ik dacht meteen met al dit water zou dit wel best kunnen dat ik Laarzen nodig heb ipv wandelschoenen. Vandaar ook de keuze voor het Hoge heide gebied een wandeling van Natuurpunt.

Als je deze foto ziet zou je zeggen ben jij 's avonds of 's nachts gaan wandelen ? Nee helemaal niet de lucht was erg betrokken en de foto is zonder flits tegen de zon in getrokken dan krijg je dit effect. Dit is de plaats waar ik de auto had neergezet want het startpunt is per auto moeilijk of niet te bereiken.Bitter koud en op de open vlakte waaruit deze wandeling vooral bestaat is de wind heel erg guur. Maar eigenlijk vind ik dat niet zo erg; eigenlijk is er maar één weertype dat ik degelijk verfoei en dat is regen.


Niet oud maar toch heeft er hier iemand zijn eigen plekje gemaakt om bij sommige dingen des leven stil te staan.


Hier zijn de bomen gerooid en ik vermoed plaats gemaakt om de heide opnieuw op te waarderen.Een tak met zwammen in de hoogte en ik vond toen ik er onderstond het wel een speciaal aanzicht maar op foto valt dit dan weer tegen en is het zij aanzicht van die zelfde tak veel mooier.Hoe herken je een eetbare paddestoel; ik zou het niet weten ik blijf er af als ik ze wil eten ga ik naar de winkel of op restaurant. Wat ik wel weet is dat deze uit de bovenstaande foto eetbaar zijn en dat is vrij simpel dieren hebben deze duidelijk aangebeten en als er kenners in het bos zijn dan is het wel de dieren zij weten als de beste wat ze kunnen eten en wat niet.En dan een beetje in de middel of no where kom je dan deze boerderij tegen. Geweldig nostalgisch en eigenlijk wel een plaatsje waar ik zou willen en kunnen wonen.En met een opmerkelijke boom en een erg grote zwam/paddestoel serveer ik jullie de GPX want met 10 km op de teller zijn we terug bij de wagen aangekomen.

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts