maandag 10 januari 2022

02-Roosenberg wandelroute - 6.6 km

 

Waasmunster eiegenlijk een gekend dorpje van jaren terug maar ik wist eigenlijk niet dat er zoveel moois te zien was.

We starten aan een vrij drukke baan die Dendermonde met Sint-Niklaas verbind; maar vrij snel wordt het erg rustig. Wat mij bijblijft van deze wandeling is de zee van stilte op de meeste plaatsen die ik ben gepasseerd.


Zelfs nu hij dood is wekt deze boom respect op in zijn eenvoud en schoonheid. Beetje jammer maar ook goed van het stevige hek dat er voor staat met dan ook zicht op het landhuis/kasteel dat op het terrein staat.

En dan komen we in het centrum bij dit Kasteel aan en persoonlijk vind ik dit een heel mooie foto. De prachtige boom met daar achter het kasteel. En voor wie het gelooft ja ik heb mijn auto ook mee in het plaatje staan ;-)
 
 
Achterzijde van het kasteel vinden we dit kappeltje terug. 
Eeen paar mooie borstbeelden tooien de ingang van het kasteel.

 
En deze fietsers vind ik dan weer heel mooi iets wat ik best ook in mijn tuin zou willen moest ik die bezitten.Met dit laatste beeld van het kasteel verlaten we het domein en gaan we richting de dijk van de Durme.
Ik denk dat het hier gepast is om je te verwittigen zorg voor goed schoeisel op zijn minst hoge wandelschoenen want de dijk ligt er heel modderig en glad bij.
Je merkt ook dat hier actief gewandeld wordt want de wandelsporen van schoenen en laarzen zijn veelvuldig aanwezig. Het is een heel mooie boom met een paar mooie zwammen die ik langs de dijk tegen kwam maar de foto valt erg slecht uit.Langs het volgende kasteel richting de abdij 'Roosenberg' wat ik niet echt een bezienswaardigheid vind terug richting centrum en naar onze auto om deze deugddoende 7.5km af te ronden.

Je kan deze in korten als je parkeert in het centrum van Waasmunster en van daaruit start.

Tijd voor de GPX zoals ik ze heb gelopen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts