dinsdag 28 juni 2022

03-Pereboomsgatroute - 10 km

 

 

Ik had helemaal geen zin deze morgen, maar goed ze voorspellen 24 graden en morgen zelfs 27 dus uitstellen naar morgen zou puffen zijn. Dus ik vertrok met het idee ff snel afwerken deze wandeling.

Auto geparkeerd en deze staat lekker in de zon maar mijn inschatting draait die en dan staat hij binnen een urr of zo lekker in de schaduw bij terugkomst zal blijken dat ik gelijk had.


De haag staat lekker in bloei dus bij het aantrekken van de wandelschoenen zit ik al lekker in de natuur en met hoog bezoek van wat bijtjes.En ik vertrek langs een klein baantje waar langs beide zijden prachtige knotwilgen zijn die al een flink aantal jaren niet geknot zijn. Nu vind ik het jammer dat ik geen foto heb gemaakt maar ach de sfeer zat er meteen goed in lekker fris en een betonbaantje verandert in een prachtig stukje natuur.

Als ik ongeveer 3/4 van het baantje heb gedaan vliegt er plots een vogel weg ik ga op het naast liggend veld staan en kan een mooie sperwer zien cirkels maken die had ik dus even opgeschrikt. Een aantal passen verder glipt er een konijn over de baan, welke ik dan mogelijk weer zijn leven heb gered want dat zou een mooie prooi voor de sperwer zijn geweest.

Op één van de bomen tref ik een kleine maar best mooie slak aan en ik moet zeggen ik vind de foto er van tamelijk goed gelukt ook.De bermen staan heerlijk in bloei en ik moet zeggen heel vaak een streling voor het oog.

Ik loop alvast vooruit maar je zou het echt niet verwachten maar deze wandeling is "WAUW" heel rustig vrij stil in het begin hoor je de nabijheid van de snelweg nog wel maar je loopt langs kleine baantje vaak met schaduw door bomen en dijken en als je in het tweede gedeelte de natuur induikt is die ruw en heel erg prachtig.


Deze stonden ergens in een voortuin vroeger noemden wij deze Soezemienen maar ik weet dat dit verkeerd is want dat is de benaming voor een Sering. Welke bloemen dit zijn weet ik eigenlijk niet met zekerheid.
En deze jongeman doet mij dan even terugdenken aan de vorige wandeling.

Soms is het wel jammer dat je de pracht der natuur geen 100% kan vangen op een foto hoe goed je de foto ook maakt heel vaak mis je toch een groot deel. Maar deze trok dus wel heel hard mijn aandacht en de mooiste foto zit dus in mijn hoofd.

Via het bos in opbouw kunnen we dan wel zeggen naar het Pereboomsgat. Daar staat een door mijn volgers wel bekende grenspaal. En blijkbaar loopt de landsgrens recht door de kreek. En als ik dan de info lees heeft iemand moeite genomen om onder de waterlijn paaltjes te zetten en dan komt mij de vraag op Waarom ? Wat is daar nu het nut van ?

En dan via de dijken gaan we verder en kijk hier zeker naar de pracht in de bermen en velden je ziet het hier allemaal (roof)vogels, bloemen struiken en kijk vooral naar de vlinders er zijn er een massa. Jammer genoeg heb ik geen foto's want die verdomde dingen blijven niet stilzitten.


En dan draai je een hoek om en dan hoor je iets en herkent het als het geluid van een zwaan. Je denkt snel een foto nemen want dit koppeltje met 3 kleintjes is straks snel weg. Hieronder zal blijken dat niets minder waar is.
Ze zwemmen vrolijk in mijn richting om het bruggetje waar ik opsta onder te gaan en dan de tocht in de sloot verder te zetten. Mama zwaan moest wel als ze onder het brugje passeerde even erg hard blazen om mij te laten weten dat ik op afstand moest blijven.


Deze roept dan ook weer herinneringen op want deze stonden er met massa's in de 'dam' waar ik als kleine bengel speelde.


Je komt heel veel knotwilgen tegen op deze wandeling ik heb ze niet op de foto gezet maar er staan een aantal prachtexemplaren langs de kant. Hierbij toch één foto van een knotwilg waar je bijna volledig in kan gaan staan.En we gaan terug richting auto langs de grote kreek passeren we een kruisje als herdenking van een plaatselijke visser die blijkbaar (31) veel te jong is gestorven.

Deze wandeling is zeker een aanrader niet heel groot qua kms maar o zo prachtig qua natuur en landschap ook de stilte en rust is vaak oorverdovend. Dus wil je ze ook doen vind je hieronder de GPX.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts