woensdag 12 oktober 2022

02-Kruiskapelroute - 12 km


 Oei wat een dag ...vergeten  de GPS op te laden. Bij aankomst zag ik dat ik dat ik de route niet heb ingeladen. Och ja het is zo één van die dagen. Al een geluk ik heb de app wandel knooppunten. En voor 9.99€/jaar kan je daar ook routes op inladen. Enige nadeel is dat de app steeds uitvalt bij mij.

Het is ook niet de eerste keer dat wie hier in de streek aan het wandelen gaan. Vlakbij heb je het provinciaal domein en ook de Kruiskapel heb ik reeds langsgegaan.


Zoals je kan zien heerlijk herfstweer. Vanmorgen fris maar de zon is wel van de partij en het warmt snel op.


Deze slak hing op de onderkant van een blad ze is mooi van kleur al is de foto niet erg scherp omdat het blad niet stil hangt in de wind.


Beetje troosteloos landschap omwille van het kapwerk maar het heeft vast en zeker zijn doel. De VZW Durme kapt niet zomaar er wordt steeds met beleid aan het landschap gewerkt.


En dat zie je meteen hier want deze is nieuw ik vermoed dat de komende zomer hier wel bijtjes en andere te zien zullen zijn. Heel mooie realisatie.


En ik kan mij nog herinneren dat ik vorige keer in deze tuin ook een paar bloemen op de foto heb gezet. Deze keer is het een witte roos.
En dan is het tijd voor de Kruiskapel. Ik maak maar een paar foto's want ik ben hier vorige keer uitgebreid op ingegaan.

En dan zetten we onze wandeling verder zonder veel speciaals op onze weg tegen te komen dus dit verslagje is deze keer qua foto's vrij beperkt.

De wandeling is echter wel mooi met heel afwisselend landschap.

Rond 13.00u ben ik terug bij de auto en dacht mijn boterhammetjes op te eten. Maar ik sta op de parking bij 'Het Veldcafé' en ik dacht ach waarom ook niet, dus ik stap er binnen en het is een leuk café met een volkse uitstraling en ik ben blij verrast met een 'Choufke' van het vat en een bordje spek en ei vult de maag. Niet veel later komt er de tafel naast mij een kaartgezelschap zitten en heb ik nog kunnen genieten van een boompje kaarten en de leuke uitspraken..... Pure nostalgie !

Maw ik heb hiervan dubbel en dik genoten.

Zoals steeds de GPX hieronder.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts