dinsdag 7 februari 2023

01-Tussen Dender en Mark stilte-wandelroute - 11 km

 

Deze morgen deed ik de gordijnen van de slaapkamer open nadat ik op de GSM gezien had buiten temperatuur -1°C en ik zag het ijs op de daken liggen en ik dacht meteen jah vergeet dit maar ik ga lekker snoezen in bed. Maar toch maar een ontbijtje gemaakt alles bij elkaar genomen en de auto in.


Een uurtje later staan we geparkeerd aan deze mooie kerk in Nieuwenhove.


Had ik al gezegd dat het koud en mistig was ?Het is een stilte wandeling, kappeltjes horen er bij vermoed ik en wat betreft de eerste kms is het geen echte stilte maar eerder tamelijk druk plaatselijk verkeer.


Maar dan gebeurd er dit en heb je echt de indruk dat je alleen op de wereld bent. Heerlijk zelf met dit koude weer en de mist maakt het eigenlijk extra speciaal. Bij mooi weer en wanneer de gewassen hoger staan moet het hier hemels zijn.


Pas geknot de takken liggen er nog naast met de winterse lucht op de achtergrond.En dit is zowat het tafereel de hele route. Winter ijs rijp en dauw je krijgt het allemaal te zien het is een heerlijk landschap. En wat ben ik blij dat ik niet terug in bed ben gekropen.In deze kapel wou ik een kleine gift achterlaten maar toen ik zag dat het giftenblok aan de achterzijde openstond dacht ik ....laat maar zitten.Deze is dus minder fraai en behoorlijk aan het aftakelen. Ergens snap ik niet dat de gemeente/provincie de instandhouding van deze vaak juweeltjes uit het verleden aanmoedigd.Klein en sober maar zeker zo mooi.Eens de zon doorbreekt komt het er zo uit te zien.Geen idee wat dit is het hangt in de hoogte tegen een oude boerenschuur. Maar ik heb het bestempeld als industrieel erfgoed.
Dit is duidelijk een vervallen kapel. Een boom heeft zelf de hoofdingang opgeëist.Met het landgoed er achter is het niet veel beter gesteld en toch levert het een mooi landschap op.

En zoals steeds eindig ik met de GPX file zodat jullie de wandeling zelf kunnen doen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts