dinsdag 28 februari 2023

18 - Heindonk - Twee natte broeken en twee plassen

 

Koud en guur windje maar wel een mooie dag zonder regen voor deze prachtige wandeling. Wat ik vooral onthoud is dat roeien niet zo maar op een vijvertje gebeurd welke indruk je soms krijgt als je dit op TV ziet. Het is een echt kanaal en behoorlijk lang ook.


Eén km langs deze roeibaan slagen we dan af om één van de broeken in te gaan en hier hebben ze erg hun best gedaan om het otter eiland erg aantrekkelijk te maken.Verder op deze weg vinden we dan een Kapel en deze is eigenlijk erg mooi zelfs met zijn eigen beeweg.

En vanaf hier wordt het één en al natuur en het is echt genieten. Als je van watervogels houdt krijg je der hier heel wat te zien. Als je straks weer langs de roeibaan loopt kan je genieten van de talrijke Aalschovers die daar vrolijk aan het vissen zijn wat op zich een lust is voor het oog.


 

Ergens halverwege in het deel dat door Natuurpunt wordt beheerd ben ik behoorlijk geschrokken en ik denk de roofvogel die er rustig op een afgekapte boom bijna even erg. Ik dacht dat het een Sperwer of een Torenvalk was maar eigenlijk was ik te hard geschrokken om hem erg goed te kunnen bekijken en natuurlijk was hij ook rapper als de wind weg.


En hieronder je kan het niet erg goed zien maar dichter als dit ben ik nog niet bij reigers in het wild geweest. 2 gewone reigers en 1 witte die rustig in een weiland zitten te zonnen.En als je het onderstaande ziet dan weet je dat de Lente in aantocht is.Bovenstaande is de Koningkaars (https://nl.wikipedia.org/wiki/Koningskaars). Wist ik niet maar ik gebruik de app 'Seek' by Inaturalist om zulke dingen uit te vinden.Je ziet de toren van ver ik herinner mij een wandeling aan de overkant van de rivier waar ik toen foto's heb gemaakt van deze toren nu heeft het een naam.

Kasteel De Bocht

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/1840


  Een beetje voorbij het kasteel zien we dit opmerkelijk gebouw. Vraag mij niet wat het is want ik heb geen idee.

En dan gaan we terug richting de roeibaan en dan komt de verrassing van de dag. Inderdaad Ooievaars !En hiermee zijn de batterijen weer helemaal opgeladen en is het tijd voor de GPX.


1 opmerking:

  1. Bij navraag blijkt het bijzondere gebouw net voorbij het Kasteel een 'Beerput' te zijn deze is in 1943 gebouwd.

    BeantwoordenVerwijderen

Populaire Posts