vrijdag 26 mei 2023

08 - Eksaarde - Het mysterie van de twee kruisen - 11.3 km

Heerlijk wandel weer en we gaan niet ver weg ook een wandeling die ik al een paar keer heb gedaan. Maar nog nooit in de Lente of zomer.

Ik vertrek aan de kerk en volg dan de kruisweg en ik dacht dat ik netjes alle beelden had maar toch moet er bij het maken van de foto's iets verkeerd zijn gelopen. Dus ik zou zeggen dan maar voor een volgende keer. Want de wandeling is redelijk populair en ik vermoed dat ze nog een paar keer op mijn weg zal komen.
En dan komen we aan bij de Kruiskapel en deze heb ik vorige keer reeds uitgebreid op foto gezet dus ik beperk mij deze keer tot 1 beeld.

En dan gaan we op weg naar de vaart waar we ook een hele poos langs zullen lopen en aan de hand van de onderstaande beelden zien we dat ieder sezoen toch weer anders is en je mag de wandeling wel kennen maar wat je tegen komt is steeds wel anders. Ook moet ik zeggen dat deze wandeling van de andere zijde start en ook voor een deel een ander stuk volgt.
En deze vriendjes zaten op het pad waar ik langs moest van de zon te genieten dus ik was genoodzaakt om de rust te verstoren.


Mmories zegt men dan toen ik klein was plukten we hier de bloempjes van en van achter in de kelkjes zit nectar en dat was dus ons snoepgoed toen we in het veld/bos aan het spelen waren.


De knotwilg en omwille van de plaats heb ik hem op foto kunnen vastleggen vanop een heel andere punt. Later op de dag even kijken of deze niet de nieuwe achtergrond van de blog kan worden.En normaal maak ik nooit video's voor de blog en beperk ik mij tot foto's maar onderstaande is moeilijk op foto vast te leggen. Je ziet een stilstaand beeld maar draai je volume omhoog en luister naar die 'Concert in de natuur'Een laatste kapel in een wijk en dan terug op weg naar de kerk. Daar staan een paar banken dus ideaal om een paar boterhammen op te eten en even uit te blazen van deze mooie tocht.

Als u deze ook eens wil lopen vind u hieronder de GPX.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts