donderdag 15 juni 2023

06-Malmedy - Door en boven de vallei van de Warchenne

 

Lang gelden ook deels de schuld van mijn papegaai 'Lady' ik wil haar niet te lang alleen thuis laten. Maar ik vond het de hoogste tijd voor nog een tripje naar de Ardennen en 'Malmedy' was de volgende tocht. Ik wist voor ik vertrok Ardennen dus de kms daar zijn niet hetzelfde als in het platte vlaanderen dus 9 km is wel goed.


We vertrekken vanaf de Kapel in Malmedy en deze ligt pal in het centrum. Zoals in de meeste steden is hier betalend of parkeerschijf verplicht. Dus niet ideaal voor de wandelaar. Rij een beetje uit het centrum en het wordt gratis. Ik heb een plaatsje geclaimd bij de brandweerkazerne van Malmedy.


Rotspartijen stijgende wegen en natuur van in het begin van de wandeling ademt deze wandeling dus Ardennen uit.Dat de landschappen geweldig zijn dat is redelijk evident.Blijkbaar een 'Bolrapunzel' Ik had hem nog niet erg vaak opgemerkt maar hier stond hij echt wel te blinken. En als U dan denkt knap dat hij zoiets herkent...nee hoor ik gebruik de app 'Seek' op mijn telefoon en dat maakt mij plots veel slimmer.

En nabij een drukke baan komen we dit mooie kerkje tegen. En een tip achter de kerk staat een bank. Heerlijk uitrusten of de lunch verorberen op die plek.


Links van de kerk zie je deze nog. Wel volgegoten met aarde maar dit was een drinkbak voor de paarden want mensen kwamen ooit met paard en kar/koets naar de kerk.

En dan gaan we richting Malmedy en vanaf hier is zowat het mooiste deel van de wandeling. Ik vind de wandeling geen aanrader er zijn veel verharde wegen. Sommige vind ik zelfs redelijk druk. De onverharde wegen zijn in de minderheid maar zijn wel erg mooi en ruw. De wandeling is in zijn geheel gezien de hoogte verschillen een stevige kuitenbijter.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts