woensdag 7 juni 2023

01 - De bronnen van het Burreken - 14,3 km

 

Zoals je reeds in de overzichtsfoto kan zien een heel zonnige dag 25 graden maar toch staat er een licht briesje dat voor koelte zorgt zodoende je ook weer niet puft van de warmte.

Ik sta geparkeerd even net buiten het dorpje wat ons meteen een mooi zicht op de kerk geeft ons start punt.
Heel opmerkelijk beeld. Ik vind het heerlijk hoe het steeds verandert naar gelang je het bekijkt.


En na dit rondje bewondering rond de kerk en de nodige info zijn we vertrokken 14 km zegt de planner dus ik ben wel een aantal uur zoet.En dit is een heel leuk initiatief en jammer dat het zo vroeg op de morgen is en in het begin van mijn tocht en niet op het einde of ik had gerust 1€ willen besteden aan een frisse Roman in dit openlucht Café.


En zoals steed blijven deze bomen mij verbazen half verwoest uit elkaar getrokken het maakt vaak niet uit ze blijven doorgaan. We krijgen er op deze tocht meerdere te zien.


En hier zal het op deze pachtige wandeling ook niet op ontbreken eindeloos prachtige weidse landschappen. Een tip doe deze tocht niet bij slecht weer want je mist de helft van zijn schoonheid.


Een opmerkelijke kapel helemaal toegewijd aan 'De ronde van Vlaanderen'.


Ik vermoed dat de eigenaar niet erg gelovig is want in deze kapel is moeder de hen terecht gekomen.


Heel interessant weetje ook ik dacht dat Bramen bramen waren maar dat er wel 20 soorten zijn en dat wij hier in België een beetje koploper zijn en ze in andere delen van Europa zelfs niet voorkomen wist ik dus totaal niet.

Op de fot komt het niet zo goed uit maar dit is dus een grote zwam op de stronk van een boom. Eigenlijk helemaal beschermd tussen het groen heeft hij zich daar ontwikkelt.

Jammer genoeg geen pony's te zien maar ze zijn er wel.


En hier heeft als je het mij vraagt ooit een krijs of Jesus aan gehangen maar hij had er blijkbaar genoeg van en is op wandel gegaan.


Het enige stukje bos dat we aandoen start langs een holle weg en dan nog omhoog maar wat een prachtig zicht dat dit geeft.

Ik had het al gezegd landschappen en natuur en op de foto's komen de landschappen zelfs niet volledig tot hun recht.Ook industriële nostalgie kom je hier tegen. Ik stuurde de foto naar een vroeger collega en hij zei dat is uit WO I. Ik denk dat in de Limburg waar hij woont WO II pas voorbij is dus neem de tijdsinschatting met een korreltje zout.


Foto die ik genomen heb heel speciaal voor de Stormklok boven op de boerderij. Dit is iets dat je hier heel regelmatig ziet terug komen. Vroeger was dit een standaard op de grotere boerderijen. Niet alleen voor de storm maar ook naderend gevaar werd hier mee aangegeven.

En dan draai je een veldwegel in en tussen de bomen staat deze verscholen.Naast industriële nostalgie ook wat landbouw nostalgie deze bewoner heeft de pomp (is toch wat ik vermoed) behouden en ook de vorm van het luik in de schuur verwerkt in zijn gevel.

Alhoewel er hier bij mijn weten niet erg zwaar gevochten is tijdens de oorlogen vallen er overal wel slachtoffers.
Wat een practig dier en hij was erg benieuwd wat ik hier kwam doen.


Terwijl ik door een holle weg liep zag ik iets opvallends in de stam van een boom. Gewoonlijk passen deze zwammen zich aan de kleur waar ze groeien. Deze valt op door de kleur heel merkwaardig.

En dan komen we bij de Kasteelmolen. En hiermee weet ik ook dat we bij het einde van de wandeling zijn aangekomen.En als ik nu de moed zou hebben ging ik terug naar Café de Reisduif voor die in mijn ogen wel verndiende 'Roman' maar mijn voeten en benen willen rust deze naar de auto even rust en weer naar huis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts