donderdag 20 juli 2023

13 - Aldeneik - Vrome legendes aan de Maas - 9.5 km

 

We vertrekken in Aldeneik, een gehucht van Maaseik en parkeerplaats is er voldoende als je de grote weg afkomt. Ik had in het boek ook al gelezen en op de kaart gezien dat we 2 lussen door Maaseik doen. Zoals je zal merken mis ik een aantal hoogtepunten zoals het beeld van de gebroeders Van Eyck op het stadplein. De reden is heel simpel woensdag is het Marktdag in Maaseik en staat dat plein vol en is het ook best druk in de stad.

We starten in de buurt van de kapel in Aldeneik.En vrij snel komen we ook aan de Kerk in Aldeneik. Je kan er enkel in het voorportaal maar is zeker de moeite waard.

En dan een beetje verder in het gehucht op naar een andere kapel.
En dan ligt er een klein natuurgebied eigenlijk een plas water waar je rond kan wandelen maar wel mooi en aangenaam.

En het lijkt mijn lucky week wel want op een boom tref ik deze vlinder en hij blijft stil zitten voor niet één maar zelfs 2 foto's.

Genietend van het mooi zicht en de al even mooie waterkant zet ik mijn tocht verder terug naar Aldeneik.


De streek is ook geschikt voor wijnbouw en dat kan je ook hier ervaren.
En dan hebben we zowat alles gezien in Aldeneik en gaan we richting Maaseik.En door het centrum waar het druk is omwille van de wekelijkse markt gaan is de eerste stop de Kerk.


Op de tweede lus door de stad pakken we nog een aantal bezienswaardigheden mee.En dan gaan we de stad uit en komen aan de deels vernielde brug aan.


En daar staat een bank en ik neem er even rust om over de rivier en de omgeving heen te kijken en dan verschijnt de verrassing van de dag. Plots komt er een kudde Konikpaarden aangedraven. Om dan eens ze op mijn hoogte zijn te gaan pootje baden in de rivier. Ik denk dat ik er wel een half uur heb naar zitten kijken zo mooi om die dieren in alle vrijheid hun ding te zien doen.En na deze show terug naar de auto en deel ik de GPX van deze leuke wandeling met jullie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts