dinsdag 22 augustus 2023

07-Mürringen - Wandeling naar de Weisser Stein

 

Da Ardennen, eigenlijk kan je wel zeggen dat ik daar mijn hart heb verloren. En ik heb een aantal dingen welke ik een plaats in mijn hoofd moet geven dus ik ga uitwaaien in de Ardennen. Je moet gek zijn 3 uur in de auto om 2 uur te wandelen maar acht ja. Wederom verrast deze streek mij eens en de impact die ze op mij heeft.

We gaan van start en dit over een asfaltweg. Bijna de hele wandelroute is verhard maar toch loopt ze door het bos en je waant je alleen op de wereld.

We starten met de ogen goed open te houden want de randen zijn bezaaid met mooie paddestoelen in alle vormen.


Handig toch dat ze een kruis neerzetten waar je van richting moet veranderen.Ja je raadt het al hier verander je van richting. Dus een ander kruis en eigenlijk niet zo erg toevallig. Want in de oudheid was het de gewoonte om op kruisingen van wegen 'heilige' beelden, dus kruisen kappeltjes enz neer te zetten. Bijgelovig als ze waren moest dit de reiziger beschermen op hun reis.

Misschien moet ik het even uit proberen en een Kruis gaan neerplanten aan de Kennedytunnel voor een vlotte doorstroming.Na het genieten van de natuur zijn we dan bij de 'Weisser Stein' aangekomen en vergis je niet dat is geen spectaculair overhangde rots of zo maar een grijsblauwe steen in de grond. Als je eraf springt is het enige dat je krijgt natte voeten want hij ligt in een veen.Op deze foto zie je zwarte stipjes en hieronder van dichtbij zie je dat een aantal wat wij noemen 'Oekedoelletjes' maar officieel kikkervisjes noemt van de zon aan het genieten zijn op de steen in het water.En dan voor mij eigenlijk het mooiste plekje van deze wandeling de 'Dicken Baum' deze stond in het boek beschreven als een indrukwekkende boom. Maar hij heeft zijn geest gegeven. Maar wat ze met de overblijfselen hebben gedaan is subliem! De boom, het OLV kapel en de rustplaats is gewoon prachtig. De rustpauze die ik hier nam drong echt erg diep binnen.
Ook op deze wandeling zijn de vlinders meer als van de partij ook hier in alle vormen kleuren. Probleem is die dingen poseren niet en zitten ook zelden lang stil.

Hier slaag ik er wel in een Citroenvlinder op de foto te zetten. Je moet goed kijken want zijn kleuren zijn een goede camouflage.Met de heide op een rots maken we dus ruimte om de GPX file met jullie te delen.

Geniet er van net zoals ik deed.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts