woensdag 2 augustus 2023

15 - Wellen -Waar eens de bokkenrijders reden - 12.3 km

 

Je moet wel gek zijn als je het weerbericht hoorde, regen met plaatselijk kans op onweer. Eens aangekomen in Wellen zegt mijn weerapp mij dat ik om 13.00u regen kan verwachten. Blijkbaar heeft mijn geloof of de kaars die ik heb aangestoken geholpen want ik ben gewoon droog gebleven en ook al was het bewolkt voor mij was het een prachtige dag.

We starten aan de kerk van Wellen waar parkeerplaats voldoende is. En we doen maar meteen een rondje Wellen.


 


Vanaf dit oud beschermd gebouw vang ik dan mijn tocht aan.


Vrij snel na deze duiken we de natuur in en het is alles fruit wat de klok slaat je wandelt bijna eindeloos door boomgaarden van appels peren kersen pruimen druivelaars je komt het hier allemaal tegen. Foto's van de talrijke vruchten bespaar ik jullie op uitzondering van een paar speciallekes of dingen die voor mij in het oog sprongen.


Respect voor deze wat hij ook al heeft mogen doorstaan hij blijft verder bestaan en toont nu al zijn pracht.


Bewolkt regenachtig. Dat kan je van deze foto toch niet zeggen deze straalt puur Zomer uit.Hulst heel vaak geassocieerd met Kerst en de rode bolletjes aan de takken. Ik maak van de gelegenheid gebruik om herfst met groene bolletjes te laten zien.Meer kan ik van het kasteel niet laten zien want het is in privé bezit.
Heel jammer van de inplantig van die afschuwelijke bollen. Wie dat gedaan heeft moeten ze ook geen medaille geven.
Aan deze kapel en tevens bedevaartsoord zijn we ongeveer half weg van onze tocht dus ideaal om even wat rust te nemen. En misschien wel een gebedje te zeggen ?En dan de verbroedering tussen een lieveheersbeestje en een coloradokever.Langs de pruimelaar op naar onze volgende kapel. Je merkt dat je hier nog steeds in een erg gelovige streek verkeerd.
Niet veel later komen we op het dorpsplein aan en de daar ontwijde kerk is een sterk staaltje van een gebouw opnieuw opnemen in de gemeenschap.En dan is het eindelijk zover ik heb hem gevonden de bokkerijder !


En even voor de watermolen vinden we deze opmerkelijke kapel ingericht als een grot van Lourdes.

En dan komen we aan de watermolen of wat er van over is want veel zie je er niet meer van.


En door het natuurgebied richting Wellen.
Bij het uitkomen van het natuurgebied vind je niet veel verder deze woning. En let even op de datum die je links ziet.

Zoals steeds sluiten we dan af met de GPX van deze toch wel mooie wandeling.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts